dinsdag 14 augustus 2018

De laatste camping deze reis.




Vanmorgen zijn we uitgecheckt uit het motel aan de rand van Portland. De laatste week van deze rondreis is aangebroken. We hebben gekozen om er een echte vakantie week van te maken met weinig kilometers en veel lezen, af en toe een stukje schrijven als er nieuws is en voor rest afkicken en laten bezinken wat we allemaal gezien, gedaan, gehoord en beleefd hebben. Vaak gaan dingen zo snel dat je als je er later aan terugdenkt nog dubbel van kan genieten. We zijn zeer vroeg op onze laatste camping waar we drie nachten blijven. Het ligt in een bos vlak bij de Columbia River. Het is erg rustig, er is kort na het weekend weinig te doen en wij zien de laatste gasten ervan nog net vertrekken.
Gek als we ons bij de receptie aanmelden kunnen we wel kiezen uit 14 plaatsen! Het lijkt erop dat de Amerikanen ook aan het eind van hun vakantie periode zijn. Op alle campings moesten we het doen met wat gereserveerd was en was switchen naar een beter of ander stekje onmogelijk. We laten er geen gras over groeien (dat is er ook niet meer ;) en gaan op zoek naar het beste stekje.
We bouwen het tentje op en gaan even naar de dichtstbijzijnde supermarkt voor de hoognodige boodschappen. Dat is wel een tochtje van 16 mijl enkele reis. Afstanden bestaan niet in de VS. We nemen een kleine lunch bij een van onze favoriete ketens (Starbucks) en scoren daarna een flinke kip met aardappelsalade. Daar kunnen we vanavond wel iets van in elkaar flansen.
Meer spannende dingen staan nu even niet op de rol. Boekje erbij en beentjes omhoog.



We dachten gisteren bij aankomst mooie,rustige KOA camping, maar dat is gedurende de nacht even veranderd. Dan beginnen de goederentreinen te rijden en die laten ieder moment een hoornsignaal gaan waardoor je gelijk rechtop zit in de tent. Gelukkig komen er maar 4 per uur langs, dus dan sta je ‘s morgens lekker fit op, klaar om aan de dag te beginnen (not🤐)
Vandaag  worden ook de benen nog even getest met een tochtje naar het dorp, ongeveer anderhalf uur heen en terug. We bezoeken de Cascade Locks wat in een mooi park ligt met een heuse trouwlocatie, waar Renée uiteraard een foto van wil.





Ook het springen voor de Bridge of the Gods is een picture voor de verzameling “leuk doen Abroad” waard. Zelf doe ik ook nog een poging om van de grond gekomen, maar daar blijft het bij. De foto daarvan is zelfs onscherp.


We zoeken naar een koffie locatie maar die is in dit dorp ondergebracht in een tankstation. Niks om even gezellig te zitten met een bakkie en iets erbij. Dus gaan we weer richting camping om het verslag te schrijven, wat eten, een Budweiser drinken en misschien een klein tukje om wat herstelwerkzaamheden in te lassen aan mijn slaapgebrek. We verwachten dat de treintjes ook de komende nacht wel weer van de partij zijn. Ook is nog het vermelden waard dat er tijdens het eten weer hoog bezoek is van nogal geelachtige beestjes, die erg gemeen steken. Het was gisteren zo erg dat we het diner in de “locatie auto” hebben voortgezet. Voor vanavond hebben we al wat inventievers bedacht. De magnetron van de receptie brengt uitkomst, alleen de locatie van opeten is nog een vraagteken. Morgen, de laatste nacht, zitten we in een Cabin waar we dit probleem niet hebben. De planning voor morgen is heel eenvoudig: INPAK DAG!! De hele kampeeruitrusting weer in twee koffers persen blijft “ een dingetje”. Maar het ontbreekt ons ook echt aan niets. We hebben alles bij ons. Tent, matjes, slaapzakken, potten en pannen, borden en bestek, kookgerei, alle twee een stoel, You name it, we got it!!

De twee laatste nachtjes worden hopelijk luxe in een hotelkamer in het centrum van Portland!!😉.

Deze is wel scherp😀