donderdag 19 juli 2018

Toertje langs de Paciffic Ocean

Donderdag 19/07/18



We beginnen de ochtend met een Amerikaans ontbijt. Waarom zelf koken als je bij Mel's  een ontbijt kunt kopen staat op een groot bord buiten een heel klein loket.
Mel heet Linda zie ik op haar naambordje als ze het luikje openschuift.
Ze vraagt wat ik wil hebben en is een beetje teleurgesteld als ik alleen twee Belgische wafels wil met stroop. Geen gebakken eieren met spek erbij? Geen koffie of thee of pannenkoeken? Echt alleen twee wafels??? Ja Mel / Linda, dat is echt genoeg.
Nadat ik afgerekend heb zegt ze dat het 5 tot 10 minuten zal duren en ze schuift het luikje weer dicht. Even later komt een andere campinggast die een enorm ontbijt inclusief eieren met spek, 2 pannenkoeken, een sapje en koffie besteld. Hij krijgt zijn sapje en koffie en over 10 minuten komt de rest.
Alsof iedereen bedacht heeft nu te gaan ontbijten komen er ineens veel meer mensen aangelopen. Mel / Linda neemt de bestellingen in ontvangst en rekent af. Haar man is van het bakken van de eieren en pannenkoeken. Van de wafels moet hij afblijven dat is haar taak!
De wafels gaan per stuk en als er één klaar is wordt die keurig op een bordje geplant, folie erover en wachten op de volgende. De wachttijd voor de steeds maar groeiende rij bestellingen is intussen opgelopen tot 30 minuten!
Dan na ongeveer een kwartier zijn alle twee mijn wafels klaar. Keurig afgedekt met folie inclusief twee bakjes warme siroop kan ik terug naar de tent. Daar zit Thomas al enigzins blauw van de kou te wachten met warme thee. Hij heeft het zo koud omdat hij thuis de keus gemaakt heeft een extra dunne slaapzak mee te nemen. Dat scheelt natuurlijk in het gewicht, maar heeft als consequentie dat de slaapzak ook niet zo warm is. Hij heeft de hele nacht liggen bibberen en wil nu toch echt graag een goede warme slaapzak. Ik heb nergens last van gehad in mijn donzen slaapzak die gelukkig wél door de keuring kwam qua gewicht! Dus op naar een Walmart!




We rijden naar de kust van de Paciffic Ocean. Geen Walmart te bekennen! Thomas is al bang weer zo'n koude nacht te moeten ondergaan, maar gelukkig is er redding.
Er blijkt wel een Bi mart te zijn, een soort Action voor camping spullen. En ja hoor, voor $29,95 moet het goed komen vannacht! Met een beetje geluk kan deze slaapzak ook nog mee terug naar Nederland en anders gaan we kiezen wat we achter laten.
Toevoeging van Thomas:
Het fijne van deze acties is dat ik nu twee slaapzakken heb voor de komende 30 dagen. En stel en dat weet ik zeker, dat er nog warme nachten komen, dan zal ik mijn luchtige slaapzak níet beschikbaar stellen voor mijn mede tentgenoot die de hele nacht heeft liggen kraaien in haar warme donzen slaapunit. Dat alles zal de sfeer niet bedervenen. We gaan vol goede moed beginnen aan dag twee van de toer langs de Paciffic Ocean.